Direktlänk till inlägg 24 juli 2014

Värmen den består...

Av Frida - 24 juli 2014 16:10

Idag är det torsdag och minst fjärde dagen med rejäl hetta, inte som vi tidigare varit vana vid i år åtminstone. Jag har två veckoelever här denna vecka och vi får pga värmen starta träningen 6.30 på morgonen för att vara klara innan den värsta värmen kommer och så även insekterna. Jag hinner med att träna en häst därefter, sedan är värmen mig övermäktig och jag väntar hellre till ganska sen kväll innan mer träning tar vid. Under dagarna blir det därför mer läsande och funderande kring hästar och ridning.

Jag läser nu Alois Podhajskys bok The Complete Training of Horse and Rider In the Priciples of Classical Horsemanship. Det står mycket intressant i den och jag får nya idéer om vad för övningar jag ska använda mig av, när jag ska använda dem och hur det ska kännas. :-) Boken är mycket intressant. :-)

Idag tränade jag Titan på sena morgonen. Han har det jobbigt i värmen så jag förväntade mig inte så mycket av honom men han gick riktigt fint ändå. Han känns arbetsvillig även om orken inte är så stor. Det blev ett kort pass där jag efter framskrittning tränade samlad skritt och trav, varvat med avslappning. Jag känner av vänster bog och vänster bak, ställningen är svår att få igenom riktigt till vänster, det krävs ansträngningar för att få Titan att mjukna och hitta rätt. Efter några minuters jobb i skritt och trav tänkte jag på lite av träning som föreslås i Podhajskys bok. Jag fattade vänster galopp på en långsida, kände att Titan kunde hålla galoppen i samma takt och tempo hela tiden oavsett kort- eller långsida. Sedan vände jag snett igenom och tänkte bryta av och fatta ny galopp men Titan kändes så framåt och inte trött så jag tänkte att han får väl galoppera på och gå ner i trav när vi kommer till kortsidan. Döm om min förvåning när han behöll vänster galopp i höger varv! Detta är första gången han galopperar i förvänd galopp i höger varv och då på vår smala ridbana på ca 15 m kortsida. Titan höll galoppen i ett varv på volten tills jag bad honom sakta ner och stanna. Jag fick faktiskt fråga mina veckoelever om vilken galopp han höll, för jag trodde inte det var möjligt! De bekräftade att det var vänster. :-) Efter detta hoppade jag av och avslutade passet, berömde Titan mycket för hans insats. :-)

Titan har inte lätt för förvänd galopp, han trasslar ihop benen och är för framtung för att klara det. Jag har inte trott det möjligt att han ska klara det, så jag är väldigt gärna över honom och samtidigt glad över hans utveckling. Måhända det knappast var den vackrast galoppen, men han fixade det utan större åthävor. :-)

#ridkonst

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Kentaur.nu med Blogkeen
Följ Kentaur.nu med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se