Senaste inläggen

Av Frida - 30 september 2012 11:36

För en dryg månad sedan kom vi hem från vår resa i Spanien. När vi var där passade vi också på att titta på hästar så klart. Det hela resulterade i att vi fann "vår" häst, en liten 3-åring från de andalusiska bergen.   


Sedan dess har det varit en lång väntan, men sent igår kväll kom vår Distinguido äntligen till vår gård, så nu står han här i en box och tuggar på hö och halm.   


   

Av Frida - 27 september 2012 21:04

Jag fortsatte jobba alla hästarna från marken i kapson idag. Titan kändes ok, lite stel i vänster bak, inte lika mjuk som igår, men bättre än i förrgår. Vi gjorde i princip samma övningar som igår. Det är lättare att jobba med hans vänstra bakben när han går i vänster varv, då blir det mer aktiverat och släpar inte lika mycket, bättre hasböjning i vänster varv. I morgon ska jag prova att rida honom för att se hur han känns. Jag får nog passa mig noga hur jag sitter på honom och se upp med att sitta ner för mycket till vänster!

Det är ganska tydligt att Titan och Gloria är samma personlighetstyp, Left Brain Introvert. De har nära till att stanna och tenderar att gå lite i sin egna värld. Titan älskar inte heller att vara på ridbanan, han skulle mycket hellre gå på uteritter varje dag. Jag känner mig därför lite kluven till att jobba honom på ridbanan, för han blir knappast taggad av det. Hur det än är, så är mjukgörande övningar bra, de som vi ägnar oss åt nu, det gymnasticerar honom. Dock kan jag inte låta bli att tänka på vilken stark körhäst han säkert hade varit om han hamnat hos någon annan än mig...

Efter passet blev det sedvanlig stretching, lite massage med "bläckfisken" och så sträcka sig efter morot åt sidorna och ner mellan frambenen. Moroten uppskattades särskilt mycket!   


Perla idag kändes mjuk och fin, taktren. Fattade bra vänster galopp och okej höger galopp. Hon kan nu galoppera mer än några få språng utan att tappa balansen och öka hastigheten.

Jag tränade som igår på att få henne att träda in med inner och ytter bak i volten i skritt och trav och touchera henne med spöet på svansroten för att få lite ökad vinkling av bäckenet och även lite mer samlad gångart. I trav funkar det bra, får aningens lite mer passagetakt än trav framåt när jag använder spöet, i skritt går hon direkt mot skrittpiruett (även om det inte är någon perfekt vändning), så där får jag nog passa mig hur jag använder spöet, det kan räcka med att hålla det ovanför svansroten/korset på henne.


Gloria jobbade jag med att få henne att förstå att hon ska länga sig framåt/nedåt i traven. När hon går i den form som hon väljer själv, blir traven kort och trippig, inte avslappnad och vägvinnande och vilande. Jag lyckas få till det när jag kortar upp linan och går ganska nära henne och petar med spöet i skänkelläget och signalerar i linan att hon ska sträcka huvud/hals framåt/nedåt. Hon får en lite bättre välvning av överlinjen då och något längre steg.

Galoppen kommer bättre och bättre. Nu förstår hon att hon ska galoppera och hon blir lite taggad inför det. Hon lyckades hålla galopp i ett par varv idag ganska lätt bibehållen. Dock vill hon gärna stå still, så jag får passa mig att inte tjata på henne. Ber jag om för mycket galopp börjar hon istället dra utåt på linan och det vill jag ju förstås inte... Istället nöjer jag mig ofta med en fattning först och några galoppsprång, mycket beröm med rösten och tar henne in till mig eller låter henne stanna på spåret men går fram till henne och klappar och berömmer, ger en godis. Sedan ber jag om galopp igen och hon vet vad hon ska göras då, hon har fattat att "Aha! Galopp!". Givetvis blir inte traven innan galoppen den ultimata, men jag tycker hon går i skaplig form i galoppen. Hon gör inte som Perla i början, rusar in i galopp, eller rusar runt i galopp, utan hon galopperar lugnt och sansat.   

Av Frida - 26 september 2012 21:39

De senaste dagarnas regnande verkar inte haft de bästa inverkningarna på hästarna, särskilt Titan har blivit mycket stelare. Igår var han ordentligt påverkad i sitt vänster bak, som inte riktigt ville hänga med. Det syntes väl eftersom jag jobbade Titan från marken, i kapson och lina.

För att försöka råda bot på en del av stelheten så var jag extra noga med att få honom att verkligen sätta in vänster bak inunder sig i öppna i vänster varv och sluta i höger varv. I slutan i vänster varv var jag noga med att höger bak trädde mot tyngdpunkten men utan att han förlorade vänster bak utanför kroppen. Det var svårt, men nog välbehövlig träning. Jag jobbade mycket i vänster varv, så att jag kunde påverka vänster bak mer och vänstersidan som helhet. Stelheten syntes mer i höger varv. Han fick bättre aktivitet i vänster bak när det befann sig som inner bak på volten.

Efter passet stretchade vi alla Titans ben framåt och bakåt. Dessutom blev det lite morotsstretching, dvs Titan fick sträcka sig efter en morot både åt sidorna och mellan sina framben. Jag läste någonstans någon studie som visade på att det var väldigt bra för hästen att böja sig åt båda hållen.


Igår kväll var jag och lyssnade på ett mycket bra föredrag av en equiterapeut. Hon berättade bl a om att eftersom de flesta människor är enhänta, så får många hästar problem med att ryttaren sitter över lite för mycket på ena sidan i sadeln och hästarna blir då följaktigen sneda... Så som ET:n beskrev en högerhänts ryttares häst, sådan upplever jag Titan, så jag har nog påverkat honom en hel del i ridningen. Det är därför bra att jag jobbar honom från marken en tid tror jag, för att få honom jämnare i kroppen. Jag tror att det är bra för de flesta att jobba sina hästar från marken nu och då, för att minimera effekten av sin egen kropps snedhet.

Man får se till hela hästen och vad som gör den sned. Ryttare, sadel, annan illasittande utrustning, hovar, box, täcke, hage, utevistelse etc. Det gäller att väga in flera aspekter och vara öppensinnad för vad man behöver förändra.

Hela föredraget var mycket intressant att lyssna på, särskilt när ET:n talade om equiterapi som komplettärmedicin, inte alternativmedicin. Det är alltså ett komplement till veterinären, inte ett alternativ.  

Jag passade på att köpa en liten massagepryl, ser ut som en bläckfisk. ET:n rekommenderade den för dem som vill massera sina hästar själva, men spara på sina händer. Den tror jag kan vara nyttig till alla hästar, och nog uppskattad av dem alla också.   


Idag var Titan mycket, mycket förbättrad! Väldigt lite syntes av gårdagens stelhet i vänster bak. Han släpade nu vänster bak "normalt" mycket, så som han har gjort hela sitt liv. Jag tror att både arbetet vid hand och stretchingen har gjort sitt för detta.   


Jag tycker att även Perla har känts lite stel, och inte riktigt igång. Igår, liksom idag, jobbade jag henne också i kapson på lina. Både i position framför henne och i longering. Orken är inte riktigt som när det var varmare ute, en hel del energi går åt att byta till vinterpäls. Särskilt idag försökte jag därför att värma upp henne ordentligt i traven innan vi började jobba mer och jag tyckte då att hon kändes smidigare. Hon tar med lätthet sluta både i skritt och trav i båda varven på lina, och kan sträcka sig framåt nedåt och träda in med inner bak också för den delen. Jag har börjat försöka samla henne lite mer i slutan och försöker därför använda spöet ovanför svansroten. I skritt går det rätt bra, fast jag har inte superkoll på exakt vad jag åstadkommer. När jag lägger till spöet i skritt, ovanför svansroten när hon går i sluta, så går hon mer mot skrittpiruett och samlar slutan mer tror jag.

I trav är det enda negativa är att hon blir lite sur och irriterad på spöet och viftar irriterat med svansen mot det, så hon koncentrerar sig mer på att försöka bli av med spöet, än att lyssna på det. Därför får jag försöka jobba med att få henne att lyssna på signalen och vad den betyder istället för att irritera sig på den.

Galoppen i vänster varv går fint, fast här skulle vi behöva lite mer uppvärming tror jag för att den ska bli bättre. En mjukare häst får nog lättare för galoppen.

Galoppen i höger varv går bättre. Inte alls lika mycket rusande som tidigare, men den är svår. Vi behöver stärka upp slutan och styrkan i bakdelen i höger varv mycket mer innan Perla kan ta bra galopper i höger varv tror jag.

Hur som haver är Perla väldigt arbetsvillig och ambitiös, det finns inget ont att säga om det. Hon tycker om att få beröm och visar det. Helst vill hon också komma riktigt nära, att stå inpå en och bli kliad och klappad på. Hon uppskattar närheten och då kan jag tycka att det är fel att förvisa henne den, bara för att man ska hålla på sina "zoner". Perla är så långt ifrån burdus som det går att komma ändå, och jag tror att hon binder sig mer till människan och känner större förtroende om hon får komma nära också. Arbetet går stadigt framåt märks också. Hon är en väldigt trevlig häst att jobba med!   


Lilla Gloria gör också framsteg, men hennes personlighetstyp gör att hon beter sig annorlunda än Perla. Gloria kan göra ganska mycket för att vara så lite jobbad med. Hon förstår snabbt, men det gäller att få henne med sig och att hon tycker att det är lönt att göra det jag ber henne om.

Nu kan hon skritta rätt bra på volt och även länga framåt/nedåt. I traven är det svårare. Hon tar upp huvudet och blir kort i steget. Jag försöker få med hjälp av signaler i linan att få henne länga framåt/nedåt, men det är svårt. När hon kommer fram/ner så blir steget längre och vackrare och jag berömmer och stannar henne för det. Det kommer nog mer och mer, men det tar lite tid bara.

Träda in med inner bak på volt går fint, träda in med ytter bak går också fint, men jag får passa så att hon inte stannar upp och tvärar för mycket och lämnar bogen utanför. Behålla ställning i nacken och gå i sluta, dithän ska vi och kommer så småningom tror jag. 

Det som är roligt är att Gloria har förstått att fatta galopp på lina. Vänster galopp är lättare, men hon har fin galopp i båda varven. I höger varv hade hon idag lite tendenser till att bocka och busa till det lite grand, det är bra att hon uppskattar galoppen och kan ha roligt av den!   

När jag stannar och berömmer Gloria är hon inte det minsta tiggig på godis, men hon får en godbit ändå. Hon är väldigt typiskt introvert, håller på sin integritet, säljer inte ut sig. Det är dock tydligt att berömmet går fram, för hon förstår vad som är uppskattat och fattar snabbt, men just när man berömmer henne är det inte så tydligt att hon förstår. Lite trickigt.


Roligt och intressant är det att jobba hästarna från marken. Jag lär mig mycket och slipper som sagt föra över mina egna snedheter på hästarna fullt lika mycket som om jag red på dem.   

Av Frida - 22 september 2012 13:43

Igår eftermiddag började det regna. Sedan dess har det regnat, och regnat och regnat. Det verkar aldrig vilja upphöra. Träningslusten är väl därför sisådär. Blöta hästar och blöt ridbana är inte så njutningsfullt. Nä, träningen får tills regnet har bedarrat.


Igår kväll fick vi besök av Anna-Clara Olofsson och Katrin Wallberg. De var på väg hem från Danmark och Bent efter att ha varit veckoelever där denna vecka. Nu stannade de till hos oss för att få vila och övernattning innan de fortsatte vidare på sin färd.   Båda två var väldigt nöjda med sin vecka hos Bent och de hade fått med sig bra verktyg till att fortsätta jobba hemma, det var roligt att höra! Bent är väldigt duktig på att undervisa, särskilt när det kommer till ekipage som har kommit en bit längre på vägen. Han har då många värdefulla detaljer att hjälpa ryttarna med. Ju längre i utbildningen man kommer, ju mer finlir blir det. Ridutbildning är som när man tillverkar möbler, till exempel. Från början använder du motorsågen för att grovt få fram grundformen, därefter blir det finare och finare verktyg, till slut har du bara sandpapper kvar för att justera detaljer.

Av Frida - 18 september 2012 19:00

Nu har jag tillfrisknat från influensan jag åkte på förra veckan och orkat träna hästarna lite. :)


Alla hästarna har börjat sätta rejält med vinterpäls! Snart ser de ut som björnar allihopa. Gloria förstår definitivt att hon ska ta med sig ytter bak in på volten, men har lite svårt att förstå att hon ska fortsätta vara ställd och böjd i kroppen, men det kommer. :)

Perla var överraskande duktig idag, i sin nya "kostym". ;) Hon kunde trava riktigt samlat på volten, ville gärna ta galopp och det särskilt i vänster varv. Hon gjorde några riktigt fina ansatser till samlad galopp, något språng när jag bad henne gå ut på volten igen. Det tar sig! :)

Titan däremot kändes trött idag. Jag vet inte om det är vinterpälsen som gör sitt, men han kändes tung och trött. Hoppas att han kan komma igång lite mer igen. På slutet lät jag stångtygeln hänga och red enbart på stången. Det funkade bra, han böjer sig för min sits. Dock ska jag nästa gång prova den portugisiska unghäststången och se om han kan gå bra på den.

Av Frida - 15 september 2012 13:46

I tisdags eftermiddag drabbades jag av febervärk i kroppen, frossa, halsont och snuva. Under natten mot onsdagen var influensan ett faktum, jag fick gå upp och ta en värktablett för att över huvud taget kunna fortsätta sova, om än jämrandes.


Så där har det fortsatt och nu är det lördag. Febern kommer och går, mitt på dan känner jag mig lite piggare, men på kvällen, natten och sedan morgonen är jag riktigt risig igen. :(


Så, hästträning har det inte blivit något alls med, och ej heller den clinic som jag tänkt närvara på idag. Hoppas på snart tillfrisknande... :(

Av Frida - 10 september 2012 20:03






 

Lilla Gloria.


 

Perla efter ett träningspass.


 

Titan när jag ber honom ställa sig i nacken och föra fram inner höft, ber strax om lite mer vikt tillbakaförd på hans bakben.


 

Titan när det vankas godis efter utförd övning.    



Av Frida - 10 september 2012 17:47

Idag kom sommarvärmen tillbaka ett kort litet tag. Jag hade nog gärna haft lite höstkyla måste jag säga, det blev lite värmechock både för mig och för hästarna idag.


Efter att ha inhämtat ganska mycket inspiration på sistone har det funnits en del nya idéer om vad jag kan göra med hästarna, som kan stärka upp dem och göra det lättare för dem i andra rörelser. Nu har det varit två Bent-kurser två helger i rad som Erik och jag har varit med på, igår kom vi hem från den som hölls i Gottröra. Det är alltid intressant att lyssna på Bent och vad han har att säga. Jag tar väldigt personligt till mig det han säger, och han får mig att tänka efter faktiskt. Själva undervisningen är också intressant att titta på, men det ska erkännas att i ett kyligt ridhus och med många timmars sittande så måste man ta pauser då och då, det går inte att koncentrera sig så lång tid i sträck. Bent talade på teorin om att man har mätt hur lång tid en människa kan koncentrera sig, och världsrekordet är 18 minuter utan att tappa fokus! Det ger en del att tänka på när det kommer till inlärning och även undervisning...


Något som var mycket tänkvärt var när Bent sade "För vems ögon rider du?". Han berättade att i början när det satt en dressyrmänniska och tittade på honom, så försökte han visa fram riktigt flott ökad trav, när en "barockmänniska" tittade på honom försökte han visa fram vad han trodde den ville se, och så vidare. Bent kom till slut underfund med att förmodligen var människorna där för att titta på vad han gjorde, inte vad de själva ägnade sig åt, så därför tänkte han om. Han försökte rida och föreställa sig att det var hans gamla ridmästare som tittade på honom, och försökte träna på ett sådant vis som de hade blivit nöjda med. Detta är mycket tänkvärt och kan nog göra att man lugnar ner sig när man har åskådare under sitt träningspass. Detta är också vad jag ska försöka ha i åtanke när jag tränar mina hästar framöver. Det är inte alla dagar man tycker att träningen går särskilt bra, men strunta i det och försök göra det bästa av dagen istället. Om din plan för dagen inte fungerar, försök göra något annat istället så att hästen får en positiv upplevelse av träningen ändå, och spar det svåra till en annan dag, då hästen kanske är lite piggare eller lite lugnare, mjukare i kroppen eller vad det nu kan vara som felar.   


För Glorias del började jag som alltid med att stå stilla, ställa henne åt båda hållen och försöka få henne att ta halten lite mer med sig in i kroppen och få lite mer skankböjning. Jag försökte ha hennes balans mellan hennes framben så att hon får tyngdpunkten mellan sina bakben istället för att vikten åker ut över ena frambenet eller mest mot det ena bakbenet. Hon gjorde ganska fint ifrån sig. Det är framsteg från i början när hon hade väldigt litet tålamod med att stå still.

I longeringen bad jag henne kliva in med sitt inre bakben och även få med det yttre bak i sluta. Vänster varv är hennes lättare varv just nu, hon får lättare med sig höger bak i slutan och hon ställer/böjer sig lättare i vänster varv. I höger varv är det lite svårare, både med överträdelse med inner bak och att få ställning i nacken/mjukhet i halsen och hålla inner bog på plats, det blir mer korrigeringar i höger varv. Hon får med sig vänster bak in i slutan, men blir lite tung på inner/höger bog och lite rak i kroppen. Vi får jobba mer på ställning i nacken. När jag ändrade position och gick baklänges framför henne så hittar hon ställningen lättare, jag upplevde det inte som något direkt problem då, men i longeringsposition känns det som att hon skjuter ut höger bog. Nåja, jag får kanske gå lite närmre henne i höger varv och peta med spöet på hennes bog så får vi se om det ändrar sig.

Gloria har inga problem med travupptagningar nu. Det känns som att hon går och väntar på att jag ska ge travsignal och jag behöver inte be henne hålla igång så mycket. Hon travar också med longerlinan hängandes mellan mig och henne och hon tränger inte inåt eller drar utåt. Hon följer volten ganska väl för att ha arbetats så lite. 

Första gångerna när jag longerade Gloria hade hon väldigt svårt att röra sig framåt över huvud taget. Hon är en tydlig LBI-häst. Hon vill helst stå still, och hon är inte nyfiken på att göra en massa saker, hon är inte av naturen ambitiös.   Hästar är olika, och Gloria är speciell på sitt vis. Det som blir min uppgift är att se till att hon VILL röra sig framåt och att jag inte gör det för jobbigt för henne, inte tjatar för mycket på henne och låter henne få pauser. Idag glömde jag godispåsen, men sist jag tränade Gloria hade jag en påse med hästgodis och hon fick en bit så fort hon gjorde rätt. Det verkade faktiskt tydligt få henne mer motiverad, så nästa gång ska jag se till att ta med mig godiset så att hon fortsätter vara intresserad av att få det där goda. 

Gloria rör sig lätt i kroppen, hon har inget direkt som tar emot, bara man får henne att vilja, så kan hon nog göra ganska mycket tror jag.


Perla var idag lika ambitiös som alltid. Hon blir så eldig på ridbanan, sådan är hon sällan när man rider ut. Hon blir taggad när man rider ut och den andra hästen galopperar iväg, då vill hon också, särskilt när hon märker att hennes ryttare snart ger henne en signal om att ge sig iväg. Normalt sett annars ute när man skrittar, travar och galopperar så är hon inte så extremt hetsig, som hon är på ridbanan. Idag var alltså som vanligt, Perla var framåt och taggad. Perla har lärt sig bra att gå i sluta i vänster varv, höger är svårare. Hon vill dock gärna göra slutan så extrem som möjligt och tappar då inner baks framkliv, så nu får jag passa så att hon fortfarande riktar båda bakbenen inunder sig i slutan. I höger varv är det väl lite mer balanserat, hon kliver inte för mycket i sluta, snarare lite för lite ibland. Däremot tenderar hon att tappa vänster bog ut, men idag lyckades jag ta in den genom att peka med spöet mot den. Jag får se upp så att linan är hängandes och att hon inte drar utåt i höger varv, passa hennes ytter bog där.

Sluta kan hon göra i både skritt och trav på volt, kanske inte de mest perfekta, men vi jobbar på det. 

Galoppen i vänster varv kan vara riktigt fin, hon erbjuder samlad galopp, men vill helst dra iväg i racer-galopp förstås. Hon vill, vill, vill springa! Höger galopp är svår, några steg kan hon få till i hyfsat tempo men sedan ränner hon iväg. Det är svårt för jag vill inte bromsa upp henne för mycket så att hon får svårt för galopp. Jag gjorde det misstaget tidigare och bannade henne för galoppen när hon tog den istället för att trava. Hon blev då väldigt spänd och fick svårt att galoppera, eftersom hon trodde hon skulle få ovett för det. Nu börjar hon igen att bjuda på den och i bättre kvalitet gång för gång. Med Perla är det viktigt att få henne att vänta, men om hon gör för mycket får man vänligt be henne att avbryta, och berömma väldigt mycket när hon gör exakt det man vill. Hon vill vara till lags, men hon vill samtidigt springa och få utlopp för sin energi.

När Perla har gjort något bra (vilket hon så klart för det mesta gör ) så berömmer jag henne förstås och går fram till henne, eller låter henne komma fram till mig. Hon uppskattar närhet och vill gärna stå tätt inpå. En del kanske tycker att det är olämpligt, men jag låter henne vara så nära och jag stryker och klappar på henne, omfamnar hennes hals och berömmer henne med orden. Perla är en häst som reagerar starkt på människans tillstånd. Är jag i obalans blir det väldigt svårt att få henne att tagga ner, hon känner av människors känslotillstånd väldigt väl, hypersensibel skulle jag kalla henne. När man är upprörd är det ingen idé att träna Perla för då springer hon etter värre och det har jag fått erfara några gånger. Hon är en häst som får lära mig att kontrollera mina känslor.


Efter Bent-kurserna har jag börjat rida Titan på stång och kapson. Tidigare har jag tyckt att han bara hänger sig på kapsonen och att ett bett fungerar bättre att resa upp honom på. Efter att ha hört Bent tala om kapsonens inverkan på nosryggen och bak till skankerna på hästen har jag dock försökt tänka och göra om. Titan har svårt för skankböjning och jag upplever honom som tung på handen. Med kapsonen kanske jag kan få halvhalterna att gå igenom bättre och få bättre aktivitet i hans bakben, där motorn sitter.

Faktum är att det inte har gått så illa på kapson som jag trott. Stången verkar han också mindre missnöjd med än ett tränsbett. Tränsbettet upplevde jag på sistone som att han hängde sig på, och visst, då ska ens skänklar gå in och be bakbenen att träda inunder bättre, men det är svårt på Titan som är byggd med en enorm framdel. Dessutom har han på sistone blivit lite för fet tyvärr, nu försöker jag få honom att smalna av, men det tar tid.

Jag försöker nu använda kapsonen till att resa upp hans framdel med, stången för att lösgöra munnen/nacken. Han ska bära sitt huvud/hals själv så klart och när han gör det släpper jag efter på tyglarna och försöker låta det tillståndet bestå.

På volt blir Titan fort trött, så det är ingen mening att rida för länge på volten, utan jag försöker att komma ut till långsidorna nu och rida öppna, se till att han kommer bort från inner tygel och att han får med sig inner bak. Slutan likaså, men jag aktar mig mer för slutan nu för att undvika att han hamnar på inner fram som han så gärna tenderar att göra. Öppnan är en bättre rörelse, slutan kan man rida när man rider mot piruett eller diagonalsluta, men enbart sluta längs långsidan tycker jag kan tendera att få en framtung häst att bli mer framtung, den lutar sig lätt mot väggen med ytter fram och hänger på inner fram istället för att gripa in med ytter bak, om inte halsen är tillräckligt upprest.

Nåväl, Titan gick ganska fint och jag red också några halva vändningar i trav vilket också gick fint. Jag vände nästan direkt så fort jag kommit in lite grand från långsidan och då kan hända att Titan inte blev lika trött som när man rider lite för många steg i diagonalsluta. Han kändes ganska lätt ändå i vändningarna. 

Galoppen i vänster varv går ganska fint på volt, höger måhända vara lite svårare, men samtidigt tycker jag att han kan samla galoppen och vända bättre i höger varv. Jag red serpentinbågar över ridbanan och gjorde avbrott och bytte galopp på medellinjen, Titan blev lite mer taggad av denna övning än att bara galoppera på varv efter varv. Sedan red jag galopp längs långsidorna, diagonalsluta in mot mitten, vände runt bakdelen och red tillbaka mot långsidan. Svårt i vänster varv! Lite lättare i höger varv, så höger galopp var lättare i denna övning.

Det sista jag gjorde var att göra en växling mellan galopperna och vända runt honom i galopp och det gjorde han riktigt fint, så där slutade jag för dagen!   

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022
>>>

Länkar

RSS


Skapa flashcards